VI DELTAR PÅ

Siden vi har en sånn type båt som vi har er det mange spennende arrangementer å delta på i løpet av en sesong, både her i Norge og i utlandet. Vi skulle selvfølgelig gjerne deltatt på alle, men velger oss ut de som vi synes høres spennende ut. Noen arrangementer har vi deltatt på tidligere, og synes det er stas å treffe kjentfolk igjen, litt vennskaplig kappseilas, god mat og drikke.

Vi som seiler skøyte er også genuint opptatt av båttypen, og ikke minst historien. I gjengen er det alt fra orginale Colin Archer redningsskøyter til lystbåt/regattabåter sjefen sjøl bygde på Tollerodden i Larvik. Så har vi de litt nyere båtene som også ofte er bygget etter Colin Archers tegninger, som vår Karuna, en Colin Archer cruiser/lystbåt som han tegnet for en kjøpmann i København i 1902. Derav navnet «Cruiser til København».

så… her er listen over planlagt deltagelse i 2023:

 

2023

SSCA Trutningen 27. mai 2023

Trutningen er den første seilasen hvor vi seiler regatta. I fjor kom vi på en respektabel 3. plass (3 båter med 🙂 ), men tross alt, palleplass. Vi fikk også premie for siste båt over mållinjen, og den har vi tenkt å kvittee oss med i år.

Les posten fra trutningen 2022 her

Sail Isegran 28. mai 2023

Vi har ikke vært med på Sail Isegran tidligere, men den arrangeres sammen med trutningen. I tillegg er det 20 årsjubileum for arrangementet, og det blir helt sikkert en fantastisk opplevelse. Arrangementet foregår på Isegran i Fredrikstad med en seilas på Lera utenfor Kråkerøy. Fartøyene ankommer Isegran på fredag og lørdag. blir det vanligvis seilas rundt Kråkerøy med småbåtene. Søndag er det tid for seilas med skøyter og meterbåter for en vennlig kappestrid på Lera. På kvelden blir det seilfest i Båthuset med underholdning av forskellig karakter.

Les mer om arrangementet her….

Nordisk Skutetreff i Danmark, 28 Juni – 2 Juli 2023

Et av høydepunktene i 2022 var Nordisk Skutetreff. Vi vil selvfølgelig delta på samme arrangement i 2023, og denne gangen skal det foregå i Hobro i Danmark. Det kommer til å bli den lengste seilasen vi har prøvd oss på, og tenker å seile svenskekysten ned til Gøteborg, videre over til Hals for alle skutene skal møtes før første kappseiling ned mot Hobro.

Les posten fra vi deltok på skutetreffet 2022 her….

Colin Arher havnefestival 28 – 29 Juli 2023

Colin Archer Havnefestival blir et lokalt arrangement for oss. Festivalen starter med samling på Svenner, videre i indre havn og Skottebrygga/Tollerodden. Det samles mange flotte båter her i Larvik

Les posten fra Colin Arher havnefestival 2022 her

Risør trebåtfestival, 3 – 5 august 2023

Vi hadde en fantastisk tur til Risør og Risør trebåtfestival i 2022, og festivalen for 2023 går selvfølgelig inn på listen over hvilke arrangementer vi skal delta på. Det er også jubileum 2023, Rislør 300 år og Risør Trebåtfestival 40 år. Vi gleder oss.

Les om festivalen 2022 her

Les mer på sidene til Risør Trebåtfestival her….

Limfjorden rundt – Uke 37, 2023

Limfjorden rundt er nok det mest «hårete» målet for sesongen. Ikke for det, det er like langt å seile når vi skal delta på Nordisk Skutetreff i Hobro. Limfjorden rund har vi hørt så mye om, og etter å ha sett litt videos på Youtube var det ikke noe tvil, Karuna måtte meldes på. På denne seilasen må vi ha med oss litt mannskap, så da får vi se hvem som har lyst til å være med. Det passer da bra å seile direkte til neste arrangement, altså SSCA Toddyseilas.

Les mer om Limfjorden rundt her

SSCA Toddyseilas 2023

Toddyseilasen må selvfølgelig være med på Karunas kalender. Dette blir faktisk vår tredje toddyseilas. Det er foreløpig ikke bestemt hvor arrangementet skal foregå i år, med mest sannsynlig en eller annen plass i Oslofjorden.

Les bloggpost fra toddyseilas 2021 her
Les bloggpost fra toddyseilas 2022 her

Arkiv
2022

SSCA Trutningseilas 21. Mai – 22 Mai 2022

Dette blir starten på sommerferien for oss, og et hyggelig startskudd for turen. Riktignok blir det i feil retning i forhold til vår planlagte tur nedover sørlandskysten, men pyttsann, en tur til Øyenkilen i Østfold blir kos. Gleder oss til en hyggelig helg.

Les mer om SSCA’s trutningseilas her…

Her kan du lese bloggposten vår fra Trutningseilasen 2022

Nordisk Skutetreff 30. Juni – 3 Juli 2022

Nordisk Skutetreff er et skute-arrangement som rullerer mellom Sverige, Norge og Danmark. Maritime Center Fredrikstad inviterer til Nordisk Skutetreff 2022 i Fredrikstad.

Les mer om Nordisk Skutetreff her

Les vår bloggpost fra Nordisk Skutetetreff 2022 her

Colin Archer havnefestival. 30. Juli – 1 August 2022

Colin Archer Havnefestival blir et lokalt arrangement for oss. Festivalen starter med samling på Svenner, videre i indre havn og Skottebrygga/Tollerodden. Det samles mange flotte båter her i Larvik

Les mer om Colin Archer Havnefestival her

Les vår bloggpost fra Colin Archer havnefestival her

Risør Trebåtfestival 4-6 August 2022

Risør Trebåtfestival er nol kjent for de fleste som er interessert i vakre trebåter. Karuna vil selvfølgelig være på plass i Risør denne helgen. Håper vi sees.

Les mer om Risør Trebåtfestival her

Les vår bloggpost fra Risør Trebåtfestival 2022 her