Da har vi vært på tur med Karuna igjen. Mye sol, seiling, kos, gode venner, Toddyseilas og 50 års jubileum for SSCA. Flotte dager og opplevelser som går inn i minneboka.

Det hadde seg slik at vi hadde planlagt et treff med gode venner på Bolærne helgen før Toddyen. Så da tok vi det som en tur og kastet loss fra Skotta torsdag morgen for å være på tur i 10 dager. Vi  hadde en flott seilas til Bolærne. Nydelig høstvær, tur på både midtre og østre Bolærne og hyggelig samvær med gode venner.

Finn måtte på jobb mandag morgen så vi dro til Tønsberg hvor han tok toget hjem, gjorde jobben og returnerte dagen etter mens Karuna prydet gjestebrygga i Tønsberg. Siden sommersesongen er over er det bruåpning kun i ukedagene og da må man ringe og bestille først, men det gikk fint og vi tuslet innover mot Horten. Paddeflatt vann, strålende sol så jernseilet måtte til pers. I nydelig høstvær endte vi opp på svai i Løvøysund. Stille og fint og supert for å fikse litt småting på rigg og båt, samt sy og reparere klyveren som hadde revnet. Må jo være klar for regatta!

Etterhvert dro vi videre inn mot Oscarsborg hvor det skulle være både Toddyseilas og 50 års jubileum for SSCA. Og for et flott arrangement det ble! 25 flotte skøyter hadde møtt opp og rundt 150 gjester til middag lørdag kveld. Vi ankom dagen før og fikk tatt oss en rundtur og beundret det historiske stedet med festningen og museet. På fredag var det dessverre regn, men flott seilvind for skøytene som kom etter tur inn til gjestehavna. Regnet ga seg heldigvis etterhvert, og da ble det hyggelig samvær og Toddysmaking på brygga. Mange gode drikker med spennende ingredienser og interessante historier, framføring med limrick og diverse bestikkelser. Vi kom til finalen, men nådde ikke helt opp. Det var Toddyen fra RS Kragerø som dro avgårde med seieren.

Lørdagen opprant med sol og lett bris og alle skøytene satte full duk med håp om å komme langt opp på resultatlistene, så også Karuna. Vi var kjempeklare, Finn ved skjøtene og Tone ved rors denne gang, og vi tenkte at nå følger vi etter de erfarne og gode, – men plutselig var jo de borte. Langt der framme så vi Løperen, Venus, Raak og de raske båtene forsvinne før vi i det hele tatt rakk å komme igang. Jaja, vi har jo bare holdt på et år, og vi ble ikke sist og moro var det lell. Vi får trene mer og komme sterkere tilbake neste år. Vi ble i alle fall lagt godt merke til for på premieutdelingen på jubileumsmiddagen fikk vi høre at «Karuna kom inn som en storm, og at Finn og Tone gir seg ikke på tørre møkka!». Dette resulterte i både premie for best utholdenhet – siste plass i Trutningen, og Tone fikk navnet sitt på Jentepokalen; for jenter som har utmerket seg i året. Dette var utrolig overraskende og stas.

Etter en deilig festmiddag med morsomme taler og gode historier ble det tidlig kvelden på oss. Vi måtte tidlig opp på søndagen for å komme oss hjem. Det er 10-11 timer fra Oscarsborg til Skotta, og det var kulingvarsel utover ettermiddagen. Vi rakk nesten hjem før det frisknet til, og siste biten var litt småruskete, men vi var skjønt enige om at vi hadde hatt en flott tur!