Spente og forventningsfulle er vi på seiltur med Karuna sørover langs den svenske vestkysten, på vei til Nordisk Skutetreff i Hobro, Danmark. Vi tar det med ro og koser oss i uthavner og kjente steder som Smøgen, Lysekil og Marstrand. Feriefølelsen er på topp da været stort sett har vært fantastisk.

Etter bunkring av mat og drikke i Strømstad var første stopp på svai ved Gluppö. Etter en nydelig solnedgang og en god natts søvn satte vi kursen mot Smøgen via Sotenkanalen. Optimistisk heiste vi alle seil, men når vindmåleren viste kun 0,5 m/s så innså vi at skulle vi komme fram så måtte nok jernseilet hjelpe til. En vakker tur videre gjennom Sotenkanalen og videre mot Smøgen og Kungshamn. Siden Smøgen stort sett har båtplasser med dockspot – som da folk booker lang tid i forveien var det ikke plass igjen til oss i Smøgen og vi dro over til Kungshamn og fikk en fin plass der. Siden det går en liten koselig ferge – Zitabåt – fram og tilbake mellom Smøgen og Kungshamn var dette en perfekt løsning. Bonus var også at på lørdag var det regatta med små fine Bohussjekter og vi hadde VIP-plasser på Karuna.

Turen gikk så videre mot Lysekil. Her hadde vi en hyggelig kveld med litt byvandring og tur opp til et utsikttårn. Morgenen etter ble det tid til et lazyjackprosjekt før ferden gikk videre sørover. Sol og sommer og svensk skjærgård innfridde og vi endte opp på svai i en bukt ved Slubbersholmen. Her ble det bading og kos i et nydelig vær.

Marstrand var neste destinasjon. Her ble det et par flotte dager med byvandring opp til Carlsfestning, litt shopping, byferge og en fantastisk middag med delikatesser fra østen. Det blåste etterhvert opp og siste natten var ganske urolig med mye napping i fortøyningene så neste morgen dro vi videre mot Asperö hvor vi var invitert til å feire Midsommer.

På Asperö hadde vi noen flotte dager med midsommerfeiring med gode venner, rigging og klargjøring før turen mot Danmark. Asperö er et øyparadis, litt som Saltkråkan, med koselige røde stuger, båtnaust, roser og blomsterprakt, en dansbana i skogen, vakre stier i skogen og langs sjøen, brygger med båter og ferger som bringer turister og fastboende til og fra. Midsommerfeiring med sild og nubbe på brygga i strålende solskinn var magisk. Vi hadde det så hyggelig at vi rakk ikke å få med oss dansen rundt maistangen. Men vi fikk med oss litt leker og den gode stemningen. Kveløden ble avsluttet med grilling og gode historier blant gode venner.

Så ble det en hviledag og hjelp med rigging før avreise videre mot Danmark. Etter diverse sjekk av vær- og vindmeldinger endte det med at vi satte kursen mot Læsø grytidlig (midt på natten) for å unngå et uvær som var meldt.

Mer om turen til Danmark og Nordisk Skutetreff i neste bloggpost.