I år ble Nordisk Skutetreff avholdt i Hobro i Danmark. Vakre skuter og skøyter fra Norge, Sverige og Danmark møttes i Hals for så å kappseile sørover mot Mariagerfjord. Inne i Mariagerfjord ble det avholdt to regattaer. Vi fikk testet ut alt fra nesten vindstille til frisk skiftende kastevind samt ufrivillig møte med mudder.

Flott arrangement og møte med mange hyggelige seilervenner, fantastisk mat, hyggelige kvelder med musikk og moro og selvsagt spennende kappseilinger. Noen utfordringer med det danske språket ble det, og betaling via Mobile Pay som kun er mulig for dansker. Likevel har vi hatt noen flotte dager her i Danmark, – og vi har flyttet mange grenser for hva vi takler og tør, og hver dag lærer vi noe nytt.

Den første kappseilingen gikk som sagt fra Hals til inngangen til Maragerfjord. Men pga lite vind så ble distansen kortet ned betydelig, og endte dessverre med avlysning da vinden la seg. Ergelig for oss som lå veldig godt an på denne etappen, men men, sånn er det bare. Det tok 3-4 timer å komme seg inn til Mariager – siksak mellon mudder og sand, og kvelden der inne var veldig hyggelig med god mat og underholdning av musikk av ulike slag.

Dagen etter blåste det skikkelig – 6-12 m/sek rett i mot, og fjorden gikk hvit. Vi var nok litt engstelige i starten og tok det derfor pent med 2 rev og klyver. Ikke bare var vinden kastete, den endret retning stadig så det var krevende seiling med mye kryssing. Etterhvert ble vi tøffere og seilte forbi mange, men de var dessverre ikke i vår klasse så denne dagen endte vi på sisteplass – av 9 båter. Men vi fikk tøyd egne grenser og lærte mye.

Lørdagen begynte som de andre dagene med skippermøte kl 08.00, og etter litt forvirrende informasjon startet regattaen kl 10.00. Rett før start sto 4 båter i mudderet, Karuna innkludert. Heldigvis klarte vi å komme oss løs, og kunne seile avgårde. Men så gikk det bare bedre og bedre, vi tok igjen båt etter båt og seilte oss godt oppover på lista. Rundingen var ganske tricky med nesten ingen vind, men jammen klarte vi oss godt der også og kunne seile inn til 5. plass av 14 båter! Det var vi meget fornøyd med – veldig gøy.