Da var vi endelig avgårde. Årets ferie har vi gledet oss til i hele vinter, tur nedover svenskekysten til Asperø rett på utsiden av Gøteborg hvor vi skal feire midtsommar med skøytevenner. Videre over til Hals i Danmark for videre seilas til Mariagerfjord og Hobro for å delta på Nordisk Skutetreff. Det blir nok mange høydepunkter i år også.

Vi startet turen i fantastisk sommervær, og første i legget over mot Strømstad ble en deilig cruising med seil først og så motor etterhvert når vinden ble borte. Vel fornøyde med oss selv la vi til ute ved seilerklubben og inntok et «herremåltid» med pølser og lompe på fordekket. Kan det bli bedre?

En rolig kveld før neste dag hvor vi handlet litt og så satte kursen mot Gluppø. Noen tordenskyer lå bak oss hele tiden, men vi seilte fra dem og kom vel fram etter en flott tur i den svenske skjærgården. I den vakre uthavnen ved Gluppø slapp vi ankeret og nøt solnedgangen.

Så bar det videre mot Smøgen og Sotenkanalen. Finn hadde fortalt så mye om den etter at han hadde vært der i november på «herrseglingen». Og helt riktig, dette var flott og vi koste oss i solskinnet. Smøgen som var det opprinnelige målet var fullbooket via dockspot, så vi endte opp i Kungshamn istedet.

På vei mot Smøgen. Foto: Reino Virtanen

Og det var ikke noen nedtur. Litt roligere, hvilket passer oss bedre, og her ble det 2 netter hvor vi rakk både å klatre i masta for å bytte klyverfall.

Litt shopping ble det også – Finn måtte investere i nye shorts i varmen, og Tone fant seg nye sko. På lørdagen var det dessuten regatta for mindre seilskjekter med spriseil og gaffel. Vi hadde VIP utsikt til det flotte synet.

Og her kommer en videosnutt fra første etappe: