Siden vi når har fått oss en trebåt, ja da er de jo nærmest en selvfølge å delta på trebåtfestivalen i Risør. Fra Larvik til Risør er det en god 7 timers seilas, med kryssing av både de fryktede Rakkebåene og Langesundsfjorden. Det er da naturlig å følge godt med på værmeldingene for å få en så behagelig seilas som mulig.

Det fylles opp med båter i indre havn Risør

Værmeldingen tegnet ikke godt for onsdagen som vi hadde planlagt å seile til Risør. Liten kuling med opp til 5 meter bølger gjorde at vi rett og slett bråbestemte oss på tirsdags formiddag at vi måtte dra for i det hele tatt å komme oss til Risør før helgen. Som sagt så gjort, og det var i grevens tid. Vi fikk et forrykende vær med liten kuling og regn. Kliss gjennomvåte og slitne etter en god 7 timers motorseilas i motvind og stor krapp sjø ankom vi Risør.

Etter en god natt søvn ute ved gjestebrygga var det på tide å kalle opp havnevakta på VHF’en. Vi ble ønsket velkommen, og fikk beskjed om å gå inn i havnen. Der ble vi møtt av hyggelige «marineros» som hjalp oss inn i båsen vi skulle ligge. Det er trygt å greit å få litt hjelp inne i den trange havna i Risør.  Godt fortøyd var det bare å senke skuldrene, la roen senke seg og la festivalstemningen komme. Etterhvert fylte havnen seg opp med den ene flotte båten etter den andre. 

En fantastisk helg

Å skrive et referat fra denne turen ville blitt alt for langt. Helgen og Risør Trebåtfestival 2022 går inn i minneboka som nok et høydepunkt, nye bekjentskaper, hyggelig samvær med gode skøytevenner, god mat, godt drikke, strålende vær, god underholdning og aktiviteter på bryggene. 

Og til slutt, en liten videosnutt: