Fulle av forventning og spenning dro vi avgårde med Karuna for å delta på Nordisk Skutetreff som er en regatta som gikk fra Gluppø utenfor Fjellbacka til Isegran i Fredrikstad. Skuter og skøyter fra Norge, Danmark og Sverige møtes til vennskapelig dyst.

Vi dro fra Skotta i sol og grei bris og i le av Svenner satte vi seil. Anders var med som mannskap og mentor og kunne bidra med mange gode tips og råd for seiltrim. Vi hadde jo håpet å kunne seile en god del av veien, men vinden døde og da vi nærmet oss Sveirige var det havblikk. Vel inne i bukta ved Gluppø var det ankommet en god del av deltakerne og vi ankret opp ved siden av hverandre. Hyggelig gjensyn og nye bekjentskaper gjorde kvelden trivelig.

Dagen etter var det uformell samseilas opp til Gravningsund. Her kom det til flere skuter og det var et fantastisk syn å se store og små skuter ligge etterhverandre langs fjellet. Stemningen var på topp, noen badet, andre spilte fele og sang, mens noen bare koste seg i sola. Den nydelige sommmerkvelden ble avsluttet med et program på land med tale fra ordføreren, underholdning, skippermøte og grillmat til alle.

Så er vi igang med alvoret. Fredag og lørdag skulle det kappseiles. Vi startet i Gravningsund i nærmest vindstille. Det tok sin tid å komme over startstreken, men etterhvert tok det seg opp. For oss grønnskollingene var det mye å lære og spennende å se hvordan dette kunne gå. Det var jo moro når vi seilte forbi noen, og vi kom slett ikke sist. Teknikken kan nok finslipes, men det kommer med øvelse.

Lørdag var det mye vind. 12-13 m/sek med 15-18 m/sek i kastene. Endel droppet å seile, men vi ville gjerne teste både Karuna og oss selv på hva vi tåler. Med 2 rev i storseilet samt fokk gikk det unna og fosset bra rundt baugen. Litt skekkblandet fryd, men spennende og moro også. Det gikk fint til første runding, og så møtte vi alle de store skutene, et fantastisk syn der de kom mot oss så skjøsprøyten sto. Men da vi skulle slå for å komme rundt øya revnet fokka og regattaen var over for oss. Men det var moro så lenge det varte. Nå har vi fått blod på tann og gleder oss til mer seiling.

Skutetreffet ble avsluttet med parade for alle skutene gjennom Fredrikstad med broåpning før felles middag og premieutdeling og hyggelig samvær. Et flott arrangement og det spørs nok om vi ikke blir med på neste års skutetreff som skal være i Hobro Danmark.