Vi hadde en relativt frisk seilas fra Lillesand og nedover mot Ny Hellesund. Etter vakre og rolige Blindleia så frisket det til med en fin liten kuling, og vi fikk mye bølger og motvind.

Målet var å gå direkte til Olavsundet i Ny Hellesund, men ut Vestergapet ble det rett og slett bare ubehagelig. Karuna takler sjøen fint, men vi besluttet å snu og ta en natt på anker i bukta utenfor Kroodden. Dagen etter hadde vinden snudd og sjøen lagt seg og etter en times tur lå vi fint ankret opp i lune Olavsundet.

Helgen ble tilbrakt sammen med våre venner som har et skipperhus i Ny Hellesund. Late dager med mye sol, god mat, latter og kos.

På søndagen gikk ferden videre vestover til Båly, Spangereid. Da var vi strategisk plassert for å gå rundt Lindesnes. Vi hadde nok muligens litt mye respekt for denne turen etter mange historier om hvordan det er å runde dette området. Men ved å starte tidlig på morgenen så ble det en rolig og fin tur, og vi var egentlig litt flaue over at vi ikke seilte, men det tok vi igjen på tilbaketuren.

Målet for dagen var Farsund og vi ankom tidlig på formiddagen. En flott gjestebrygge med alle fasiliteter og en pris som inkluderer alt uansett størrelse på båten. Kort vei til butikk, og resten av den koselige byen. Hyggelige innbyggere var det også. Det kom en kar som beundret Karuna og vi kom i prat. Han lurte på hvor lenge vi ble og om vi hadde vært i Loshavn? Nei, det hadde vi jo ikke, og ikke hørt om heller, så da gikk han og hentet bilen og tok oss med på en guidet tur. Fantastisk koselig og flott sted som hadde hatt storhetstiden i Kapertiden på begynnelsen av 1800 tallet. Et besøk der anbefales på det varmeste. Etter turen inviterte han oss hjem på på kaffe og vafler. Kjempehyggelig.

Etter et par fine dager fant vi ut at Farsund fikk være snupunkt for turen. Lang strekk til Egersund og forbi Jærens Rev fristet ikke da det var meldt mye vind den neste uken. Vi valgte derfor å seile tilbake til Mandal, – og nå seilte vi forbi Lindesnes. Litt stas å gjøre det for oss grønnskollinger.