Vi takket selvfølgelig ja når vi fikk forespørsel om vi kunne stille med Karuna i Archerspelet 2022. Å få være med i en oppsetning rundt Colin Archer sitt liv og historie, og i tillegg få vist frem den flotte båten vår er veldig stas.

Karuna-Archerspelet-2022-Colin-Archer

Foto: Roy Lerand

Det er et imponerende apparat som er i gang ute på Tollerodden.

Litt om spelet

Colin Archer er et historisk navn når det gjelder redningsskøyter, lystbåter, og ikke minst, ekspedisjonsbåten Fram. Dette er grunn nok til å ville lage et historisk spel om ham. Men, han var også mye annet. Han var ordfører i en periode, han var samfunnsengasjert, og han var en dikter. Han ønsket å samle Larviks folk, og han ønsket at kultur skulle bringe dem sammen. I dette spelet skal vi få møte hele familien til Archer, ikke minst søsteren Mary, som ikke var som andre kvinner på den tiden. Vi møter kurbadeier Dr. Ingebrigt Christian Holm, forfatterne Henrik Ibsen, Camilla Collett, Bjørnson, og båttegner Markus Linde , og alle de andre som var rundt Archer, i 1880-årene.

Vår rolle

Det var to båter som var med i Archerspelet i år, Karuna og Titania. Vår rolle var å time en passering for fulle seil tett på Tollerodden. Timingen måtte sitte nærmest perfekt med et slingringsmonn på 1 minutt. Hver kveld lå vi i «skjul» frem til mørkets frembrudd, seil ble satt, og ventingen og nedtelling mot beskjeden vi fikk fra Tollerodden. Da hadde vi 3 minutter på oss til vi skulle runde Ballastberget 1 minutt før Colin Archer blir slått til ridder. Karuna skulle da seile rolig forbi, snu og legge seg i ro utenfor krabbedammen. Litt utfordring ble det, men vi fikk timet det nesten perfekt hver eneste kveld.

En morsom og givende uke med mye øvelse i setting av seil. Det har vært gøy å være en del av dette flotte spelet!