Noen drømmer om å seile over Atlanteren, til Karibien, eller kanskje til Middelhavet, greske øyer, Adriaterhavet. Andre vil så langt nord man kommer til isbjørner og isfjell. Drømmene er mange og forskjellige. Felles er vel ønsket om å oppleve og være nær vakker natur, – en liten dose spenning og adrenalinkick setter gjerne spissen på det hele – i alle fall når alt går bra til slutt.

Vi har opplevd mye morsomt og spennende, vakkert og spektakulært da vi reiste på heltid i bobil. Mange spør oss om hvor vi skal dra på eventyr med Karuna – blir det sydover, vestover eller kanskje nordover? Vel, – vi tenkte egentlig at vi skulle dra til Viksfjord – og Svenner…..ja, for det finnes vel knapt noe finere enn det?

Og spenning kan man få på turen fra Larvik til Svenner også. Man trenger ikke å dra så langt for å oppleve at adrenalin og stressnivået øker litt mer enn det som er behagelig. For vi seilte så fint og rolig på lens ut Larviksfjorden da vinden plutselig økte fra 4-12m/sek,- vi fikk en ufrivillig jibb (vi skulle selvfølgelig brukt preventeren). Resultatet var brannsår på hendene, blokka til skjøtet hektet seg fast slik at roret låste seg, og vi fikk mye å henge fingrene i for å snu skuta, få ned seilene og trygge ferden videre.

Men som alltid, – vi lærte litt av hvert av dette også, og det gikk heldigvis bra. Å bruke hansker er lurt, – seile på lens er vanskelig, – i tillegg til et par andre ting. Lesson learned!

Men vi kom oss likevel til vakre Svenner i et fantastisk høstvær. Fargene glødet i kveldssola, det glitret i vannet, høstløv i sprakende varme fargetoner og hummerfiskere som søkte havets kardinal. Denne gangen hadde vi med jolla slik at vi fikk tatt oss rundt om og innimellom alle små viker, holmer og skjær der vi ikke kan gå med Karuna. Krystallklart vann med tusenvis av små manetbabyer og småfisk var noe av det vi så underveis på jolletur. Etterpå tok vi beina fatt og ruslet og klatret opp på fjellknausene og nøt den vakre utsikten.

Eventyret, spenningen og den flotte naturen kan ligge rett i nærheten.

Og sånn helt til slutt, en liten videosnutt: