Vi opplever sannelig litt av hvert på tur. Da vi gikk ut fra gjestebrygga i Kristiansand var en tysk Ubåt det første vi møtte. Ikke hver dag en opplever slikt. Den hadde sikkert vært på ferietur til Norge. Vi møter faktisk mange tyske og nederlandske seilbåter på tur i tillegg til de svenske og danske.

Først litt video:

Det var meldt bra med vind så vi startet innaskjærs på vei nordøstover i retning Lillesand. Etterhvert måtte vi utaskjærs og vi satte seil og håpet på en frisk fin seilas. Og seiling ble det, men så mye vind som det var lovet ble det dog ikke. Uansett en deilig dag på sjøen, rolig og fint mellom holmer og skjær i strålende sol og sommerlige temperaturer.

Vi hadde plukket ut en naturhavn i Blindleia, en sidearm ved navn Gitkilen. Og for et flott sted. Stille og lunt, hvor svaner, sangfugler og en og annen rovfugl nøt livet. Her var det fredelig. Etter en pannekakelunsj fant Tone ut at her var det perfekt for en padletur på SUPen. Lenge siden sist, men gamle kunster glemmes ikke så lett. Av padling blir man varm, og da passet det fint med et bad – årets første. Litt friskt, men godt likevel. Etterpå var det helt fint å legge seg på dekk for å sole seg og praktisere «the art of doing nothing».

Neste morgen var like fin, helt stille, speilblankt vann, kun fuglekvitter som bakgrunnsmusikk til morgenkaffen. Nesten synd å reise videre, men vi dro opp ankeret og tuslet sakte ut gjennom Blindleia og videre mot Arendal som var neste mål. Strålende sol, Shorts og T-skjortevær, men ingen vind. Men vi kan jo ikke klage – dette er sommer så det holder. Glitrende hav, nesten uten en krusning, 20 grader, fantastisk :).