Da har vi endelig fått seilt med Karuna. Det hele ble litt kaotisk på grunn av en del feil på riggen, mye ble rettet underveis, iallefall det vi fikk rettet på ute på sjøen. Karuna har ny mast, og det var dessverre ikke alt som var montert riktig tilbake, så seilingen ble ikke optimal. Vi fikk seilt litt med storseil og fokk, men det var ikke mulig å få opp klyver, og fokk måtte rekonfigureres underveis for ikke å komme i for mye konflikt med vant.  Samtidig måtte det være mulig å få strammet tilstrekkelig. Vi hadde Anders med oss på denne turen, og han har bøttevis med erfaring i å seile gaffelrigg, bl.a som skipper på losskøyta Frithjof.

Det var fremdeles mye som gjensto, og som måtte rettes når vi kom i havn. Fordelen med å ligge i Skottebrygga i Larvik er det gode miljøet og alle de hjelpsomme folka som har lang erfaring i å seile Colin Archere, vi vet nesten ikke hva vi skulle ha gjort uten den fantastiske hjelpen vi hele tiden får.

Blokkene til klyveren var montert feil vei, så noen måtte en tur opp i masten. Tor Ivar hev på seg selen, klatret opp i for å fikse. Masten på Karuna er 14 meter over vannlinjen, og jeg er litt pysete med høyder, det var fantastisk flott å få hjelp til dette.

I tillegg til at blokkene var montert feil vei så var det heller ikke noen form for utveksling for stramming av klyver. På fokka har vi pæreblokker, men fikk råd om å bruke pukkenholtkauser på klyver, siden dette er et «lettere» seil. Da var det bare å sette seg ned, lage en ny hanefot med innspleisede rundkauser.

Noe vi også stusset på var hvor vi skulle feste skjøtet til storseilet. Ofte er det et kryssholt på den nederste blokka slik at denne kan løpe fritt uten at det kommer i konflikt med noe. Her var det også noe rart, tauet måtte krysse bakre del av brønnen, noe som gjorde seilingen mer eller mindre farlig om man kom i veien, ikke noe stas å få strammingen til storseilet rundt halsen. Vi fant en blokk med kryssholt i båten, og byttet over til denne. Vi mistet dessverre 1/5 utveksling ved å gjøre det på denne måten, men vi prøver slik det er nå. Alternativet er å bestille en ny blokk etterhvert.

Bommen mangler også revline, noe vi skal få fikset etterhvert. Det er greit å kunne få revet storseilet på en enkel måte. Noe vi også oppdaget var at det manglet sikring for bolten til bommen, altså der bommen er festet til masten, litt skummelt om denne hopper ut under seilas. Dette måtte sikres, og en bolt med sikringsskive ble montert for at denne skulle holde seg på plass.

Uken har gått til utbedringer

Det har tatt en ukes tid for å få alt dette på plass, men nå mener vi at det meste skal være på stell. Da er det bare å kaste loss for en ny prøvetur, og forhåpentligvis denne gangen med full seilføring.

Det ble også denne gangen tid for en liten filmsnutt: