Seilene på Karuna synger på siste verset, Etter uhellet vi hadde under Nordisk Skutetreff hvor fokka revnet , har vi skjønt at det nå kanskje er på tide å fornye seilgarderoben. Et annet problem er også proporsjonene på seilene vi har, her er det ting som ikke stemmer helt, så det blir fint å få dette på plass også.

Når vi nå først skal gå i gang med dette vil vi at dette skal bli 100% riktig. Vi jar derfor bestemt oss for at seilene skal syes av TEG Seil, og da etter nye riggtegninger fra Jeppe Jul Nielsen. Jeppe har allerede vært ombord for å ta alle mål som skal til for å få dette riktig. Det blir ikke nye seil nå i denne sesongen, men vi håper å kunne starte neste sesong med en splitter ny seilgarderobe.

Litt forberedelser

Vi har gjort ganske mange endringer på den riggen vi har for å forbedre så mye som mulig, og med de forutsetningene vi har hatt. Karuna seiler ikke så aller verst med den konfigurasjonen vi har nå, men det er ikke noe tvil om at det er mye å hente ved å få nye seil på plass. I tillegg til det rent tekniske rundt riggen har vi også gjort mange forbedringer for å lettere kunne håndtere båten under seil med bare to ombord. Det er jo stort sett bare oss to når vi er ute og seiler. Det er derfor montert en ny rulle, vi har fått på vinsjer for forseilene som gjør at vi slipper farlige blokker som veiver rundt på dekk. Nye flotte skjøteløpere i bronsje for begge forseilene, og en masse testing for å finne riktige skjøtepunkter.

Fortsettelse følger 😊