Vi har hatt et fantastisk år med Karuna, lært at vi har mye å lære. Som nevnt tidligere skorter det ikke på erfaring med båt, men ikke seilbåt. Finn har hatt mange båter, motorbåter. Tone derimot hadde knapt satt sine ben i en båt. Læringskurven har vært bratt for oss begge, å hoppe på en Colin Archer med gaffelrigg var ganske ambesiøst! Gøy har det vært, og vi lærer nye ting hele tiden.

Hvite seil mot blå himmel

August markerte 1 årsdagen

I August var det nøyaktig 1 år siden vi skrev kontrakt, og Karuna havnet i Skottebrygga på Tollerodden i Larvik. Når vi hentet Karuna for et år siden kunne vi absolutt ingenting om seiling. På vei fra Vallø Marina til Larvik betraktet jeg riggen og tenkte at nå har vi kjøpt en haug med tau. Hva i alle dager er alt dette tauet til? Akkurat da virket hele seilingsgreia litt uoverkommelig. Heldigvis har vi hatt et godt miljø rundt oss her på Tollerodden i Larvik, det har ikke skortet på hjelp og veiledning. Spesielt Anders Bruusgaard og Thor Ivar Gulliksen, begge fra Frithjof II miljøet, har vært helt uvurdelige for oss. Etterhvert har også Jeppe Jul Nielsen kommet seilende inn som en god rådgiver og inspirasjonskilde. Vi er heldige som har disse menneskene rundt oss.

Skipper på Colin Archer

Hvordan går det med seilingen da?

Jo takk, bare bra. Det vi så på som uoverkommelig for et år siden har etterhvert blitt svært så overkommelig. Karuna seiles mye. Det har vært en ganske lang prosess med å få alt det seiltekniske til å fungere optimalt, men det nærmer seg. Vi har deltatt i flere regattaer, og selv om vi kløner det til noen ganger, så har det egentlig gått over all forventning. Vi må hele tiden minne oss selv på at vi er noviser, rett og slett grønnskollinger sammenlignet med de vi seiler med. Mange av disse har nærmest vokst opp med gaffelriggede seilskøyter. Vi er nok kanskje litt pysete når vinden passerer 10-12 sekundmeter, men vi jobber med saken og blir tøffere for hver tur.

Colin Archerern Karuna på vei inn mot Viksfjord

2022 sesongen er på hell..

Vi skulle gjerne hatt en enda lenger sesong! Vi har hatt en utrolig lærerik sommer. Nå skriver vi allerede September, og heldigvis er det litt igjen av sesongen fremdeles. Vi skal delta på SSCA’s 50 årsjubileum på Oscarsborg Festning, der skal det også seiles regatta, Toddyseilasen. Toddyseilasen i 2021 var forresten den første «regattaen» vi deltok i, vi hadde da egentlig ikke peiling på hva vi holdt på med. Vi fikk opp seilene, og det gikk ikke så aller verst, sånn til å begynne med. Litt feiltolking av regler, manglende erfraring osv. førte til at vi fikk en DNF status. I år kan vi litt mer, så da får vi se hvordan det går. Siste samling og regatta er Arisholmen i Oktober, og vi vet ikke helt om vi skal delta på denne. Alt er litt væravhengig. Oktober kan være skummel sånn værmessig, og det er et stykke å seile for å komme oss til Arisholmen. Vi får se.

Utsikt fra Colin Archeren Karuna mot Svenner Fyr

Oppsumering av 2022

Vi skal etterhvert komme med en liten oppsummering av sesongen. Det har blitt ført loggbok, og vi tenkte å dele litt av dette litt senere på høsten. Stay tuned 🙂