Da har vi endelig kommet oss avgårde. Som mange sikkert har fått med seg har det vært en hektisk vinter med mange arbeidstimer i båten. Ved nyttårstider trodde vi at vi hadde relativt god tid, men så feil kunne man altså ta. Vi ble iallefall nesten ferdig, og Karuna har blitt slik vi ønsket oss. 19. mai kastet vi loss og satte kursen mot Øyenkilen rett utenfor Fredrikstad.

Trutningsseilas

SSCA sin årlige trutningsseilas skulle foregå i ytre Oslofjord, og alle skulle møtes i Øyenkilen rett utenfor Fredrikstad. Øyenkilen er en koselig vik med småbåthavn og flott gjestebrygge. Vi ankom på Torsdag, og fikk en stille og rolig kveld og natt etter en fantastisk tur i strålende vær over Oslofjorden. Fredag ettermiddag dukket det opp flere båter, Raak og Løperen. En riktig så hyggelig kveld ble det.

Regattaen….

For oss grønnskollingene er dette noe som får adrenalinet til å koke litt. Vi kan jo egentlig ikke noe rundt det å seile en Colin Archer… eller… litt har vi lært oss da. Skippermøte på formiddagen, og regatta fra kl. 13:00. Vi tullet det selvfølgelig til, en klyver som ikke var helt samarbeidsvillig. Starten ble utsatt 10 minutter, og vi fikk fikset problemet. Siden vi er så ferske er det veldig trygt å ligge litt bakpå, se litt på hva de andre gjør, og lære av det. Det gjorde vi denne gangen også, og det gikk fint helt til vinden ble borte. Vi og Løperen ble liggende å duppe, og det hele ble avsluttet kl 16 uten at noen av båtene kom seg over mållinjen. Førstepremien gikk til Raak for lengst seilte distanse, Løperen på annenplass, og Karuna på en sterk tredjeplass. Morro er det lell!

Resten av kvelden…

Under regattaen dukket RS 32 Kragerø opp, og lå fortøyd i Øyenkilen når vi kom inn. Så totalt fire båter prydet gjestebrygga. Kvelden fortsatte med hyggelig samvær og grilling i den flotte grillhytta de har i Øyenkilen. Premieutdeling ble det også, sjokolade og et flott snapsglass med SSCA logo, og med gravert 3 plass.

Søndag morgen

Vi var tidlig i gang på søndag morgen. Vi skulle videre til Jomfruland. En relativt lang tur, og det var greit å ikke komme alt for sent på ettermiddagen. En fin tur med frisk vind og litt grov sjø, men vi lente oss tilbake, drakk kaffe og hadde det trivelig. Karuna tok oss trygt over. Vel fremme på Jomfruland fant vi ut at gjestebrygga kun hadde plasser for båter opp til 35 fot, og vi tenkte at da får vi ligge på svai. Et teknisk problem med ankersystemet resulterte i litt ekstra arbeid der på Jomfruland… og uten at vi fikk ankret. Vi valgte da ganske enkelt å gå til Kragerø, en time motorseilas. Her i Kragerø blir vi nok liggende noen dager. Treffe litt gamle kjente, og så får vi se i løpet av uken hvor seilasen går videre. Stay tuned …….

Og til slutt en liten video: