Etter en uke på tur har vi begynt å bo oss litt inn. Vi har fikset litt småproblemer med båten- ja, noe barnesykdommer har det vært. Ikke helt uventet med tanke på alle endringene vi har gjort i løpet av vinteren. Vi tar problemene på strak arm, og fikser tingene underveis.

portør

Ankringsproblemer på Jomfruland.

Etter den trivelige helgen vi hadde i Øyenkilen dro vi videre til Jomfruland, og fikk litt problemer med å ankre. Problemet var rett og slett at ankerkjettingen låste seg under dekk, og det var umulig å få opp mer enn 5 meter kjetting av gangen. Problemet er forøvrig løst, noe dere kan se i videoen nedenfor.

Til Risør via Portør

Vi ble liggende noen dager i Kragerø. Værgudene var ikke helt på vår side, og vi ble liggende noen for å vente på bedre vær. På Torsdag tuslet vi ut til Portør hvor vi la oss på svai. En jolletur inn til brygga, og en lang spasertur for å utforske området gjorde dagen fullkommen. Portør er jammen flott!

Fredag morgen tok vi den siste lille to timers turen fra Portør til Risør hvor vi fikk besøk av Finn sin sønn med følge som hadde med seg en nytt navigasjonssystem vi hadde bestilt. Vi skal skrive litt om det i en egen post. Dagen gikk med besøk på Risør Trebåtbyggeri, litt omvisning i flotte trebåter. Det hele ble avsluttet med en god kveitemiddag på brygga.

Hvor lenge vi blir liggende her i Risør vet vi ikke ennå, det er det vær og vind som avgjør.

portør

Og til slutt, en videosnutt fra den siste uken. Enjoy 🙂