Etter en flott seilas fra Mandal til Bragdøya bestemte vi oss for å ligge der noen dager. Bragdøya er en liten perle hvor Bragdøya kystlag har sitt tilholdssted. Mange aktiviteter man kan være med på, og flotte turstier rundt øya. Bragdøya tilbyr noe for enhver smak, og er absolutt verdt et besøk om du er på tur nedover sørlandet med båt.

La oss starte med en liten videosnutt:

Da vi ankom fredag ettermiddag fikk vi en god velkomst og hjelp til å legge til da både vind og strøm blåste oss ut fre brygga. Tone hoppet i land og lå langflat for å holde Karuna innat, men heldigvis kom en hyggelig kar og hjalp til.

Vi var slitne etter dagens seiling og hadde en rolig kveld i båten. Det viste seg at vi var heldig med tid for besøk her da det på lørdag var mye spennende som skjedde. Det var robåtens dag, sauesanking, barneteater på låven og foredrag med Bjarte Vestøl som har rodd langt og lenger enn langt. Først fra Bragdøya til Nordkapp og året etter fra Bragdøya nordøstover, krysset oslofjorden ved færder, ned svenskekysten til København, over til Jylland ved Århus og tilslutt fra Hirtshals tilbake til Brekkestø. Imponerende!

Og jammen ble vi litt inspirert, så vi benyttet sjansen til å prøve å ro en tradisjonsbåt rundt Bragdøya. Riktig så rolig og romantisk i kanalen, men litt mer friskt på turen rundt sørsiden der sjøen står rett på. Finn taklet roingen brasende, mens Tone klarte å ro på grunn, så derfor fikk Finn gleden av å ro resten av turen.

Utlån av robåter er et gratis tilbud til alle besøkende, og dette må sies å være et eldorado for unger i alle aldre. Her kan man telte, man kan leie huset, eller gapahuken. Turløyper er godt merket, og det er spennende og variert med innlagte hinderløyper, badeplasser, krigsminner, sauer som beiter, fiskemuligheter, kafe med kaffe, vafler og annet godt. Vi måtte utforske øya også til fots, og Finn gikk alldeles amok med kameraet. Her var det vakre motiver i fleng. Se eget bildegalleri her.

Så konklusjonen er at hvis man skal til Kristiansand, så legg inn en tur til Bragdøya, det går ferge flere ganger om dagen hvis du ikke kommer med egen båt. Det skal også være kystens landstevne her seinere i sommer, og da bli det fullt av folk, båter og aktiviteter. Se også. https://www.bragdoya.no